• Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1,
  Ap. 1, Sector 5, Bucuresti

 • +4 0726439492

  agident80@gmail.com
 • Program

  Luni - Vineri: 10:00 la 19.00,
  Sambata: Cu programare.

 • Adresa

  Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1, Ap. 1,
  Sector 5, Bucuresti

 • Telefon

  +4 0726439492

 • Email

  agident80@gmail.com

GRATUIT Primul consult
Vezi lista de preturi

Cum sa depasim frica de dentist!

cum depasim frica dentist

Cum sa depasim frica de dentist?

Multe dintre problemele orale au drept cauza igiena deficitara si usoara lipsa de educatie in vederea mentinerii unei rutine corecte de curatare. Totusi, desi ponderea este mare, un alt motiv pune in pericol sanatatea danturii, si anume frica de dentist. Frica de dentist tine adesea pacientii departe de medic, iar afectiunile orale tind sa capete amploare, distrugand rapid totul in cale, chiar daca problema in stare incipienta ar fi putut fi tratata la medicul stomatolog.

Ce este frica de dentist?

Frica de dentist reprezinta starea de teama, aproape patologica, de a apela la servicii profesionale medicale, avand la baza o anumita cauza. Unora dintre pacienti nu le plac halatele medicale, lucru ce poate indica o eventuala trauma. Altor pacienti zgomotul frezei le trezeste amintiri neplacute, adica alte traume. Pentru alti oameni, interventia unui medic in cavitatea bucala, care ii lasa practic fara posibilitatea de a interveni, reprezinta o teama atat de mare, incat devine o trauma prin simplul gand catre acest lucru.

Frica de dentist este de fapt frica de neputinta de a lasa practic in mana altcuiva o raspundere atat de mare, este frica de durere si bineinteles, este frica de necunoscut. Gasind un corespondent al acestor temeri sau traume, este mult mai usor sa ne cream drum catre cabinetul stomatologic, insa pentru aceasta este indicat sa vedem exact care este de fapt temerea noastra cea mai mare.

Frica de dentist se trateaza cu dentistul

Desi poate parea putin cam dura afirmatia, in realitate teama de dentist trece majoritar inca din prima sedinta, de la prima vizita la stomatolog. Un medic dentist bun va explica cu empatie problemele pe care le identifica, astfel incat pacientul sa stie ce urmeaza. Daca teama este de anestezie, atunci medicul dentist poate alege produse anestezice initiale sub forma de gel. Daca frica este de instrumentar, medicul dentist ii poate prezenta pacientului rolul fiecarui instrument, asigurandu-l ca nu le va folosi chiar pe toate. Frica de dentist va trece astfel cu rabdare si cu explicarea detaliata a procedurilor, astfel incat necunoscutul sa nu mai creeze teama care sa blocheze practic pacientul.

Frica de dentist si rolul pacientului in combaterea ei

Fireste, nu doar medicul este responsabil de modul in care este tratata frica de dentist. Si pacientul, la randu-i, trebuie sa depuna eforturi in acest sens. Este important ca pacientul sa inteleaga faptul ca nimic rau nu i se va intampla, ca se afla sub supraveghere medicala iar acest lucru anuleaza riscurile unui accident si nu in ultimul rand, va trebui sa paseasca cu incredere pe acest drum pentru ca in definitiv, faptul ca are nevoie de dentist este un semnal de alarma mai mare decat frica.

Pacientul trebuie sa priveasca cu detasare si rezultatele medicale. Medicina dentara a evoluat mult, iar astazi procedeele nu mai sunt atat de rudimentare ca odinioara. In prezent se lucreaza profesional, curat, igienic si cu un maxim de atentie, pe cat se poate minim intruziv si cat mai putin dureros cu putinta.

Frica de dentist? Hai la Agident sa o facem sa dispara!

Icon

Cum sa depasim frica de dentist? Ai nevoie de un implant dentar sau vrei doar un detartraj si iti e teama? Vino sa depasim frica impreuna printr-o consultatie de specialitate. Ne gasiti in Soseaua Panduri - 13 Septembrie, Nr 9, Bl P21, Sc 1, Ap 1, Sc 5, Bucuresti