Coroana Dinti Zirconiu

Protetica dentara

Ești încă în dubiu cu privire la materialul pe care să îl alegi atunci când vorbim despre coroanele dentare?

Îți dorești o coroană dentară din zirconiu, dar nu știi dacă este cea mai bună opțiune pentru tine? Vrei o părere avizată, dar nu știi unde să mergi? Clinica Agident îți poate oferi răspunsul pe care îl cauți!

Ce sunt coroanele dentare și când sunt necesare?

Atunci când ai un dinte slab, pătat, decolorat sau un implant și dorești să îi redai acestuia un aspect natural și rezistență poți opta pentru ”îmbrăcarea” lui. Adică, pentru o coroană dentară. Medicul stomatolog realizează această lucrare cu scopul de a-ți acoperi dintele problematic.

O femeie rahova ține în mâini un model dentar.
Un model de dinte este prezentat pe fond albastru la stomatolog din sectorul 5.

Ce este zirconiu și de ce este folosit în fabricarea coroanelor dentare?

Ai ales varianta unei coroane dentare din zirconiu? Hai să aflăm mai multe despre acest material și de ce este folosit în fabricarea coroanelor dentare.
Așadar, culoarea asemănătoare cu cea a dinților naturali, rezistența la uzură, duritatea și biocompatibilitatea sunt principalele beneficiile de care te poți bucura atunci când porți o coroană dentară din zirconiu.

Cum se aplică o coroană dentară din zirconiu?

Procesul de aplicare al coroanei de zirconiu sa va desfășura în cel puțin 2 vizite în cabinetul stomatologic. Inițial, în prima vizită, va fi nevoie ca medicul să îți facă niște radiografii și să îți examineze dinții. Te va anestezia și îți va modela dintele astfel încât coroana să se potrivească perfect.

După aceea, cu ajutorul unei paste sau cu scanerul digital, va face o amprentă după dintele tău. Împreună veți alege culoarea care să se potrivească cu restul dinților, veți trimite amprenta la laborator și îți va fi plasată o coroană temporară. Când este gata coroana ta din zirconiu îți va fi montată în locul celei temporare, acest lucru se va întâmpla în cursul celei de-a doua vizite.
Nu-ți face probleme, specialiștii noștri știu ce au de făcut, iar tu le poți pune oricând întrebări cu privire la procedură!

Un prim plan al dinților unui pacient din sectorul 5.
O femeie din Sectorul 5 face un cadru cu mâinile.

Ce trebuie să știi înainte și după procedură?

La început, vei discuta cu medicul stomatolog și veți stabili împreună care este cea mai bună opțiune de tratament pentru tine. Medicul îți va prezenta și tipurile de coroane din care poți alege, iar în cazul în care știi deja că vrei o coroana dentară din zirconiu veți evalua împreună avantajele și dezavantajele.
De asemenea, înainte de procedura propriu-zisă de obținere a unei coroane dentare, dacă medicul observă carii sau alte leziuni la nivelul dinților tăi, va fi nevoie să le repare întâi pe acestea și abia apoi să se ocupe de aplicarea coroanei. După procedură, îți vei putea relua activitățile obișnuite, cu mențiunea că timp de 1 oră nu ar trebui să mănânci sau să bei lichide. În perioada următoare poți resimți o oarecare sensibilitate locală, mai ales la variații ale temperaturii. Dacă apar durere sau disconfort poți lua analgezice pentru calmare. La clinica Agident, suntem alături de tine pe durata întregului proces pentru că ne dorim să ai un zâmbet frumos și sănătos!

Durabilitatea coroanelor dentare din zirconiu. Cât de rezistente sunt?

Având în vedere proprietățile sale, coroanele dentare din zirconiu pot rezista, în medie, 15-20 de ani. Cu o bună îngrijire orală și vizite periodice la stomatolog s-ar putea să ai parte de o surpriză și să te bucuri de ele toată viața.

Coroane dentare din zirconiu preț și cum se compară cu alte opțiuni?

Atunci când vine vorba de zirconiu, trebuie să te aștepți la un cost mai crescut comparativ cu celelalte opțiuni. Acest lucru se datorează atât proprietăților sale superioare, cât și necesității unei aparaturi de ultima generație pentru obținerea și prelucrarea lui.

Dacă ai nevoie de o coroana dentară din zirconiu la preț accesibil, programează-te la clinica noastră! Îți oferim materiale de calitate, profesionalism și un zâmbet perfect!

Un stomatolog ținând un model dentar în Rahova, Sector 5.

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

Programează o consultație

Vă vom contacta în cel mai scurt timp.

Un model de dinți în sectorul 5 pe fond albastru.

Cum îngrijești o coroana zirconiu după cimentarea definitiva?

Pentru a asigura o viață lungă coroanei tale din zirconiu trebuie să ai grijă de ea și să deprinzi niște obiceiuri sănătoase.
Suna acum pentru dinti ficsi in 24 ore in Sector 5 Bucuresti

Întrebări frecvente despre coroana dentara din zirconiu

Întrebări frecvente despre coroana dentara din zirconiu
Care sunt complicațiile care pot apărea după aplicarea coroanelor?

În general, această procedură este destul de sigură, însă în anumite situații pot apărea inflamații gingivale sau sensibilitate locală. 

Coroanele din zirconiu se pot deteriora?
Niciun material nu este indestructibil, coroanele se pot deteriora în timp.Însă, coroanele din zirconiu sunt mult mai rezistente decât alte tipuri de coroane.

Cine poate opta pentru dinti din zirconiu?

Coroanele dentare din zirconiu sunt sigure și oricine poate opta pentru una. În general sunt necesare atunci când:
Coroanele dentare din zirconiu se pătează?
Nu, datorită materialului din care este confecționată nu ar trebui să se păteze. Zirconiul își păstrează culoarea.
Sunt mai bune decât cele din porțelan?

Coroanele dentare din zirconiu sunt net superioare celor din porțelan. Oferă mai multă rezistență, durabilitate și fiabilitate comparativ cu alte tipuri de coroane dentare. Sunt mai sigure pentru pacient datorită biocompatibilității sale, iar aspectul este mult mai natural. Așadar, în ultima vreme, tot mai mulți pacienți aleg coroanele de zirconiu în detrimentul celor din porțelan.

Nu mai sta pe gânduri! Programează-te la Agident în București și obține coroana dentară din zirconiu care îți va transforma zâmbetul într-unul perfect și încrezător! 

Ce spun pacientii nostri?

Andreea Madalina Vladut
Andreea Madalina Vladut
@ndreea Madalina
Read More
Recomand cu incredere ! Reuseste sa efectueze o dantura impecabila de lunga durata fara niciun pic de durere ! Un zambet frumos si sanatos !
Mady Elena Grosu
Mady Elena Grosu
@Mady Elena
Read More
Cel mai bun medic stomatolog! Recomand cu toată încrederea!
Soare Adriana
Soare Adriana
@Soare Adriana
Read More
Cel mai bun medic! Recomand cu toata increderea, atat pentru profesionalism cat si pentru rabdare! Multumesc ca existati!
Ababei Catalina
Ababei Catalina
@Ababei Catalina
Read More
Cel mai bun!!! 😁 Zâmbetul meu arata super datorita domnului doctor Kosta!!!
Previous
Next

BLOGUL NOSTRU

Articole Agident

O femeie care se examinează într-o oglindă la un cabinet stomatologic din sectorul 5, uitandu-se la implantul dentar.

Importanța prevenirii problemelor dentare

Într-o lume agitată și plină de provocări, sănătatea orală este adesea trecută cu vederea, până când problemele dentare devin evidente și necesită intervenție imediată. Cu toate acestea, stomatologia preventivă reprezintă o strategie inteligentă de a

Citeste articol »