• Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1,
  Ap. 1, Sector 5, Bucuresti

 • +4 0726439492

  agident80@gmail.com
 • Program

  Luni - Vineri: 10:00 la 19.00,
  Sambata: Cu programare.

 • Adresa

  Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1, Ap. 1,
  Sector 5, Bucuresti

 • Telefon

  +4 0726439492

 • Email

  agident80@gmail.com

GRATUIT Primul consult
Vezi lista de preturi

Cum aleg un implant dentar?

agident implant dentar

1) Cum evaluam un implant dentar?

Implantul dentar inlocuieste radacina dintelui natural. Intreaga procedura se face in 2 etape:

a) Etapa chirurgicala in care se pune implantul dentar (partea chirurgicala dureaza aproximativ 60-90 minute).

b) partea protetica se face dupa 4-6 luni in functie de pozitia implantului. In etapa aceasta se pune bontul protetic si coroana dentara.

2) Ce firma de implant dentar alegem?

In ziua de astazi pe piata din Romania sunt mai multe firme de implante. Foarte multi pacienti atunci cand ajung la cabinet, ma intreaba ce firma produce implantul si din ce material este facut. Toate implantele dentare sunt facute 95-98% din titan si restul de 2-5% din alte aliaje.

Din experienta mea pot sa va spun ca terenul pacientului este mult mai important decat ce firma alegem (diferentele intre firmele de implante dentare sunt mici).

3) Ce intelegem prin terenul pacientului?

Printr-o anamneaza facuta mai amanuntit la pacient intelegem daca acesta este sanatos sau daca are probleme de sanatate. Este foarte important sa cunostem bolile de care sufera pacientii nostri si ce medicamente folosesc, daca sunt fumatori sau nu, etc.... Se fac o serie de investigatii si radiografii care ne permit sa vedem daca osul este destul de lung si gros pt alegerea celei mai bune dimensiuni a implantului.

De asemenea este important sa stim daca exista infectie, mai ales la implantele care se pun postextractional (adica imediat dupa ce scoatem radacina) intrucat osul trebuie curatat foarte bine si sa fie destul de stabil pentru a avea o stabilitate primara a implantului.

Daca dupa toate investigatiile acestea deducem ca avem in fata un pacient sanatos si cu un os destul de bun atunci putem pune orice fel de implant si rezultatele vor fi foarte bune. Daca dupa investigatile de mai sus deducem ca pacientul are probleme de sanatate sau osul nu este destul de bun atunci, indiferent de firma de implant aleasa, riscul sa nu se osteointegreze implantul este mai mare.

Icon

Cum aleg un implant dentar? Cabinetul Agident este specializat in Implant dentar Alpha Bio. Oferim consultatie de specialitate pentru implantele dentare. Ne gasiti in Soseaua Panduri - 13 Septembrie, Nr 9, Bl P21, Sc 1, Ap 1, Sc 5, Bucuresti.