Punte dentara
Definitie, beneficii si tipuri de punti dentare
Pacientii ne apreciaza
Punte dentara: ce este
Beneficii ale puntilor dentare
Puntea dentară îmbunătățește zâmbetul, ajută la ajuta la masticație și vorbire, păstrează forma feței și previne deplasarea dinților rămași.
Există mai multe tipuri de punți dentare: punți tradiționale, punți cantilever și punți adezive sau punți Maryland, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Medicul specialist vă poate ajuta să alegeți cea mai bună opțiune în funcție de nevoile dumneavoastră specifice.
COMPLETEAZĂ FORMULAR
Programează o consultatie online
Completează formularul și în cât mai scurt timp vă vom contacta.
Tipuri de punti dentare
- Punte Dentară Tradițională:
Puntea dentară tradițională constă din două coroane dentare, plasate pe dinții stâlpi (dinții naturali existenți sau implanturile din jurul golului) și unul sau mai multi dinți falsi, numiți corp de punte, care înlocuiesc dinții lipsă.
- Punte Cantilever:
Această punte este similară cu puntea tradițională, dar coroana de susținere este cimentată pe un singur dinte adiacent spațiului gol. Este folosită mai ales atunci când dinții adiacenți sunt sănătoși pe o singură parte a spațiului gol.
- Punte Maryland (sau puntea adezivă):
Aceasta implică folosirea unui dinte fals care este susținut de o structură metalică adezivă atașată la spatele celor doi dinți adiacenți.
- Punte pe Implanturi:
Aceasta este o opțiune atunci când mai mulți dinți lipsesc. Această punte este susținută de implanturi dentare, nu de dinții naturali. În general, un implant este plasat pentru fiecare dinte lipsă, iar aceste implanturi susțin puntea.
Ce spun pacientii nostri?
BLOGUL NOSTRU
Articole Agident
Pete albe pe dinti: ce sunt, de ce apar si cum se elimina
Cu totii ne dorim un zambet perfect, de un alb imaculat. Astfel, avem mai multa incredere in noi si ne putem desfasura activitatile fara retineri. Cu toate acestea, dantura nu arata intotdeauna exact asa cum
De ce e important să schimbi periuța de dinți la fiecare 3 luni
Sănătatea orală este un pilon esențial al bunăstării noastre generale, având influențe directe asupra multor aspecte ale sănătății fizice și mentale. Periajul zilnic al dinților reprezintă o practică fundamentală în menținerea unei igiene orale corespunzătoare.
Mit sau Realitate: Poate cafeaua să-ți strice dinții
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel global, consumată zilnic de milioane de oameni pentru efectul său energizant și capacitatea de a spori concentrarea. Pentru mulți, o ceașcă de cafea este un