Coroana dentara

Coroane dentare sector 5 Bucuresti

Pacientii ne apreciaza

js_loader

Ai un dinte ciobit care nu se mai potrivește cu ceilalți?

În urma unui tratament pe canal, dintele tău și-a schimbat culoarea și îți strică zâmbetul?
Te-ai gândit că poți rezolva problemele cu care te confrunți cu ajutorul unei coroane dentare?

Vino la clinica Agident și află totul despre această alternativă!

Un bărbat din sectorul 5 își face curățarea dinților de către un stomatolog din Rahova.
O femeie din Rahova, Sectorul 5 isi face albirea dintilor de catre un stomatolog.

Ce este o coroană dentară și când este necesară?

Dacă te întrebi ce este o coroana dentară, aceasta este o lucrare protetică care acoperă ca un capac dintele sau implantul. Aceasta îmbracă, redă aspectul, forma, dimensiunea și rezistența dintelui și te scapă de griji. Poate fi necesară aplicarea unei coroane dentare atunci când: 

Tipuri de materiale și care este cel mai potrivit pentru tine

Coroanele dentare se pot fabrică din diferite materiale, fiecare având avantaje și dezavantaje.
Un stomatolog în Rahova, Sector 5, ținând o periuță de dinți în fața unui stomatolog.
Materiale coroana dentara
Avantaje / dezavantaje
Zirconiu
Zirconiul este un material cu o rezistență foarte bună, conferind astfel durabilitate coroanei tale. Este opac, confundându-se ușor cu dinții natural, are proprietăți biocompatibile și hipoalergenice fiind acceptat fără probleme de organism. Comparativ cu celelalte materiale, te poți aștepta la un preț mai crescut.
Integral - Ceramică
Coroanele Intergral Ceramică imită cel mai bine smalțul dinților naturali, având astfel randamentul estetic cel mai bun. Iar dacă dinții îmbrăcați au pivoți sau sunt colorați, coroanele sunt inestetice pentru că transpare culoare prin ceramică.
Metalo-ceramice - Porțelan topit cu metal (PFM)
Combină aspectul natural al porțelanului, cu duritatea metalelor. Este o variantă bună pe care o poți alege atunci când ai nevoie de punți dentare lungi. Dezavantajele de care te poți lovi atunci când alegi acest tip de coroana dentară sunt: uzură mai mare a dinților opuși, cei care ating coroana, față de alte materiale și apariția unei linii gri la nivelul gingiilor.
Compozit
Compozitul este o rășină sintetică, folosită în special pentru plombarea dinților. Coroanele din compozit au o rezistență scăzută, ele fiind utilizate pentru lucrări temporare. Acestea sunt mai ieftine și pot fi o alternativă bună în cazul în care nu tolerezi alte materiale.
Metalice
În trecut, erau cele mai utilizate, se folosea aur, crom, paladiu sau nichel pentru realizarea lor. Sunt cele mai rezistente, cele mai durabile și este necesară îndepărtarea unui strat subțire de smalț pentru a le poziționa, dar nimănui nu îi place să aibă un dinte metalic la vedere. Totuși, poți alege această variantă de coroană dacă ai un molar (dinte din spate) care trebuie ”îmbrăcat”.

COMPLETEAZĂ FORMULAR

Programează o consultatie online

Completează formularul și în cât mai scurt timp vă vom contacta.

O pictogramă cu o lupă și o pereche de foarfece, potrivită pentru un stomatolog sau pentru scopuri stomatologice.

Consultația inițială și pregătirea pentru aplicarea de coroane dentare în București la Clinica Agident

Să ai în vedere faptul că va trebui să treci prin mai multe etape, din momentul în care te decizi să consulți un medic stomatolog pentru procedura de aplicare a uneia sau mai multe coroane dentare în București până la rezultatul tău final. Cel puțin două vizite medicale îți vor fi necesare înainte ca zâmbetul tău să arate așa cum îți dorești.
La consultul inițial din clinica noastră, medicul îți va examina dinții și îți va efectua câteva radiografii pentru a vedea structurile dentare. În cazul în care ai carii sau infecții vor fi necesare alte proceduri în prealabil (tratament de canal, plombare, scoaterea nervului dentar). Nu îți face griji, fie că ai nevoie de aceste tratamente, fie că se va începe direct procedura pentru aplicarea coroanelor dentare, medicul îți va administra un anestezic pentru a nu simți durere sau disconfort.
Dintele la care va avea loc intervenția trebuie modelat înainte de plasarea coroanei, va fi pilit în funcție de materialul pe care l-ai ales pentru aceasta. În cazul în care dintele tău este deteriorat va fi necesară remodelarea lui prin aplicarea de compozit.
După ce dintele a fost pregătit, medicul îți va lua o amprentă, fie în mod tradițional cu ajutorul unei paste care păstrează forma dintelui, fie în mod digital folosind un scanner. În această etapă, te poți răzgândi cu privire la culoare sau modelul pe care să le aibă coroana ta, apoi amprenta va fi trimisă la tehnician pentru fabricare. Înainte de a pleca din cabinetul stomatologic, îți va fi plasată o coroană temporară, necesară atât pentru protecția dintelui, cât și din considerente estetice.

După 1-2 săptămâni, când coroana definitivă este fabricată, revii în cabinet pentru finalizarea procedurii. Stomatologul îți va îndepărta coroana temporară plasată anterior, va verifica dacă forma, culoarea și modelul sunt cele alese de tine și se potrivesc cu ceilalți dinți. Dacă totul este în ordine și are acordul tău, plasează coroana dentară definitivă și o cimentează.
Ți se pare ceva complicat? Vino la clinica Agident să vezi cât de simplu este. Lasă totul în grija noastră și tu bucură-te de rezultat!

La ce să te aștepți după procedură?

În general, după plasarea coroanei dentare nu ar trebui să fie probleme deosebite, iar tu îți poți relua activitățile zilnice imediat.
Medicul îți va recomanda să nu mănânci în prima oră după procedură. Este posibil să ai un grad de sensibilitate la nivel local o perioadă de timp, în special la cald sau la rece. Dacă disconfortul te deranjează poți lua analgezice, iar dacă această reacție se prelungește poți să mergi la stomatolog pentru un consult.
O femeie din Rahova mănâncă un măr.
Un bărbat se spală pe dinți în Rahova, Sectorul 5.

Cum să îți îngrijești corect coroana dentara?

Coroanele dentare sunt lucrări rezistente. Dacă ai grijă de ele acestea durează ani de zile. Iată câteva sfaturi de care poți ține cont:

Coroana dentară - preț și costul procedurii

Costul acestei proceduri variază în funcție de materialul pe care îl alegi, dar și de complexitatea cazului tău. Așa că te așteptăm la o discuție cu unul dintre specialiștii noștri pentru a te bucura de coroane dentare la preț accesibil și adaptate nevoilor tale!

Coroana vs implant dentar

Atunci când unul dintre dinții tăi are probleme și nu mai poți zâmbi cu aceași încredere ca înainte, poți opta pentru reparație sau înlocuire, fapt ce se reduce la alegerea unei coroane sau a unui implant dentar.

Coroana dentară este aplicată deasupra unui dinte existent sau a unui implant, ca un capac, cu scop de restaurare, în timp ce implantul se introduce în locul dintelui afectat pentru a-i prelua în totalitate funcțiile. 

Fiecare dintre opțiuni are avantajele și dezavantajele sale și ar fi bine să le cunoști înainte de a alege una dintre ele. 

Implanturile dentare sunt proceduri chirurgicale mai complexe, se întind pe o durată mai lungă de timp până la finalizare, costurile fiind astfel mai crescute. Pe de altă parte, coroanele dentare se uzează și vor trebui înlocuite în cele din urmă, pe când implantul este un dinte permanent, însă nu toți pacienții sunt eligibili pentru această procedură.

O femeie din Sectorul 5 ține în mâini o periuță de dinți.
O culoare violet pe fond alb iese in evidenta in cabinetul de stomatologie din Rahova, Bucuresti.

Indiferent de alegerea pe care ți-o dorești clinica Agident

te poate ajuta să ai o dantură sănătoasă pentru un zâmbet frumos!

Suna acum pentru dinti ficsi in 24 ore in Sector 5 Bucuresti

Întrebări frecvente despre coroane dentare

Ți-am pregătit și câteva întrebări frecvente pe care ni le adresează pacienții în mod frecvent atunci când încep să se gândească la o eventuală procedură de obținere a unei coroane dentare:
Nu, în timpul procedurii ești anesteziat astfel că nu vei simți durere. După aceea poate exista o ușoară sensibilitate, dar nu ar trebui să fie ceva foarte deranjant.
Durata de viață depinde de mai mulți factori, de exemplu materialul din care aceasta este confecționată sau igiena orală a pacientului. Te poți bucura de o coroană dentară câțiva ani buni, în medie între 10-15 ani. O coroană de zirconiu poate rezista până la 30 de ani, în timp ce una de compozit până la 3-4 ani.
  • Este necesară îndepărtarea smalțului dinților
  • Poate apărea sensibilitatea dentară
  • Se poate ciobi, rupe sau fractura în timp
  • Poate duce la apariția de infecții dacă nu se potrivește perfect, iar bacteriile se adună sub ea
  • Poate provoca o reacție alergică în cazuri rare pentru unele persoane
  • Poate lăsa o linie întunecată pe gingii
Nu. Acestea sunt 2 proceduri diferite. Fațeta reprezintă un strat subțire de material aplicat pe fața exterioară a dintelui, în scop estetic, în timp ce coroana este asemănătoare unui capac, acoperind întregul dinte existent, în scop structural.
În funcție de ceea ce îți dorești și de sănătatea dinților tăi există și alte alternative în locul coroanelor dentare, cum ar fi: obturațiile (plombele), restaurările de tipul inlay/onlay/overlay, fațetele sau implanturile dentare. Dacă ești în căutarea locului perfect pentru a beneficia de coroane dentare în București, te poți opri la Agident! Zâmbetul tău este important pentru noi și te vom trata cu răbdare, seriozitate și profesionalism! Vino să te convingi chiar tu.

Ce spun pacientii nostri?

Andreea Madalina Vladut
Andreea Madalina Vladut
@ndreea Madalina
Read More
Recomand cu incredere ! Reuseste sa efectueze o dantura impecabila de lunga durata fara niciun pic de durere ! Un zambet frumos si sanatos !
Mady Elena Grosu
Mady Elena Grosu
@Mady Elena
Read More
Cel mai bun medic stomatolog! Recomand cu toată încrederea!
Soare Adriana
Soare Adriana
@Soare Adriana
Read More
Cel mai bun medic! Recomand cu toata increderea, atat pentru profesionalism cat si pentru rabdare! Multumesc ca existati!
Ababei Catalina
Ababei Catalina
@Ababei Catalina
Read More
Cel mai bun!!! 😁 Zâmbetul meu arata super datorita domnului doctor Kosta!!!
Previous
Next

BLOGUL NOSTRU

Articole Agident