• Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1,
  Ap. 1, Sector 5, Bucuresti

 • +4 0726439492

  agident80@gmail.com
 • Program

  Luni - Vineri: 10:00 la 19.00,
  Sambata: Cu programare.

 • Adresa

  Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1, Ap. 1,
  Sector 5, Bucuresti

 • Telefon

  +4 0726439492

 • Email

  agident80@gmail.com

GRATUIT Primul consult
Vezi lista de preturi

Cum sa ne periem corect?

agident cum sa periezi corect dintii

Cum sa ne periem corect?

De-a lungul carierei am observat ca putini pacienti se periaza corect. Acest lucru se intampla pentru ca nu detin informatia corecta despre cum sa se perieze. Aici vreau sa va dau niste informatii cum sa faceti un periaj corect si cum sa protejati periuta.

1) In primul rand pot sa va spun ca un periaj corect trebuie sa dureze cel putin 5 minute. Corpul perilor trebuie sa fie paralel cu dintii si apoi sa formeze un unghi de 45 grade, se fac miscari lente de dute-vino in numarul de 10 miscari in jurul unui grup de dinti, apoi trecem la celalat grup. Pe partea linguala (partea interioara), in zona frontala (dintii din fata), periuta se aseaza vertical si se fac miscari semicirculare. In zona ocluzala (pe suprafata maselelor varful perilor se aseaza orizonatal si se fac miscari circulare.

2) Dupa ce terminam periajul, periuta trebuie spalata cu apa culduta, scuturata foarte bine, asezata cu capul in sus, tinuta mereu in mediu uscat pentru ca mediul umed atrage bacterii.

3) O data la 3-4 luni periuta trebuie schimbata.

4) Foarte importanta este si curatarea limbii pe partea superioara pentru ca este o parte sensibila unde se aduna cele mai multe bacterii.

5) Folosirea atei dentara are un rol foarte important pentru curatarea spatiilor interdentare.

6) Dusul bucal este foarte important pentru pacientii care sunt purtatori de proteze fixe si de implanturi dentare. Dusul bucal este un aparat care curata dintii pe spatile interdentare printr-un jet de apa si indeparteaza toate resturile alimentelor fara sa inflameze gingia.

7) !!! Nu recomad scobitorile sub nici o forma, sunt foarte daunatoare pentru gingie, traumatizeaza gingia si in timp se inflameaza si apar sangeri spontane.!!!

Icon

Cum sa ne periem corect? Cabinetul Agident este specializat in chirurgie orala si implant dentar. De asemenea, oferim consultatie de specialitate in Estetica dentara pentru toti pacientii. Ne gasiti in Soseaua Panduri - 13 Septembrie, Nr 9, Bl P21, Sc 1, Ap 1, Sc 5, Bucuresti.