• Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1,
  Ap. 1, Sector 5, Bucuresti

 • +4 0726439492

  agident80@gmail.com
 • Program

  Luni - Vineri: 10:00 la 19.00,
  Sambata: Cu programare.

 • Adresa

  Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1, Ap. 1,
  Sector 5, Bucuresti

 • Telefon

  +4 0726439492

 • Email

  agident80@gmail.com

GRATUIT Primul consult
Vezi lista de preturi

Avantajele coroanelor de zirconiu

coroana de zirconiu

Avantajele unei coroane de zirconiu

Uneori, ca procedura de reabilitare a danturii, se impune folosirea unei coroane, realizata din diferite tipuri de materiale. Acestea pot diferi de la un cabinet stomatologic la altul, insa necesitatea folosirii lor este indubitabila. Aceste coroane au rolul de a imbraca pivotul si de a conferi dintelui nou un aspect cat mai natural si o functionalitate pe masura. Din acest motiv, puse in balanta cu alte tipuri de materiale, inovativele coaroane de zirconiu par a fi cea mai buna alegere.

De ce sa alegi coroane de zirconiu pentru dintii tai?

Principalele doua materiale care raman preferate atat de medici cat si de pacienti sunt portelanul si mai nou zirconiul. Portelanul este insa un material scump, desi rezultatele folosirii acestuia sunt cu adevarat spectaculoase si vizeaza in special si rezistenta. De-a lungul timpului s-a incercat si utilizarea combinata a portelanului, impreuna cu zirconiul, insa pentru ca nivelul de aderenta este oarecum mai redus, s-a ajuns la folosirea integrala a zirconiului, rezultatul concretizandu-se in folosirea cu succes a unor coroane de zirconiu cu o rezistenta si o duritate foarte buna.

Care sunt avantajele unei coroane de zirconiu?

Un prim avantaj si de altfel chiar foarte important, mai ales cand avem de-a face cu lucrari stomatologice ample, este cel care vizeaza pretul. Pretul unei coroane de zirconiu este comparativ mai mic cu cel al portelanului, este accesibil si ofera aproape aceleasi proprietati ca si acest material. In plus, coroanele de zirconiu sunt perfect compatibile cu tesutul uman (gingia), in sensul ca nu vor aparea probleme la nivelul gingiilor, cum ar fi spre exemplu alergiile. Chiar daca o camasa de zirconiu este asezata in contact direct cu gingia pacientului, nu exista riscul de aparitie al unor inflamatii, asa cum este in cazul altor materiale folosite pentru a realiza camasuirea dintelui.

Estetic vorbind, zirconiul aduce in discutie un alt avantaj, si anume pe cel al naturaletii. Zirconiul ofera o culoare mai buna si mai naturala si se apropie cel mai bine de albul natural al dintilor, spre deosebire de portelan, spre exemplu. In plus, datorita faptului ca zirconiul este un material usor, coroanele din zirconiu vor deveni si ele mai usoare, apropiindu-se astfel de confortul de a simti dintele ca pe unul natural, fara a simti diferente semnificative. Dintii se simt astfel mai bine in dantura, senzatia fiind de confort, foarte apropiata de dintii naturali, chiar daca vorbim despre dinti acoperiti cu coroane de zirconiu.

Pe de alta parte, aceste coroane de zirconiu sunt realizate dupa matrita, pe baza computerizata, ceea ce inseamna ca greselile sunt rare, daca nu chiar inexistente, deoarece vorbim despre masuratori precise si sigure. Acest lucru inseamna ca lucrarea va fi gata rapid si mai ales eficient, fiind necesara doar fixarea acestei coroane de zirconiu pe pivot si lipirea ei (procesul de cimentare), astfel incat rezultatul final sa fie unul perfect.

Un alt avantaj consta si in faptul ca realizarea unei astfel de coroane nu va rapi foarte mult timp pacientului, deoarece acesta va trebui sa fie prezent doar pentru amprentare si generarea modelului si mai apoi pentru cimentarea propriu-zisa.

Nu in ultimul rand, ziconiul este un material cu rezistenta ridicata, si vorbim aici despre rezistenta mecanica specifica, astfel incat materialul se comporta foarte bine timp indelungat atat din punct de vedere al socurilor accidentale, cat si din punct de vedere al rezistentei la acizii din cavitatea bucala.


Aceste coroane de zirconiu au devenit astazi foarte solicitate, iar orice medic stomatolog intelege nevoia de a rezolva rapid si usor o problema care impune utilizarea unei astfel de coroane. Pentru ca diferentele fata de dintii naturali nu sunt mari, adesea aceste coroane de zirconiu sunt preferate si recomandate, reusind in acest fel sa ofere rezultate foarte bune in ceea ce priveste repararea problemelor dintilor.

Iata ca tehnologia isi aduce un aport major chiar si in domeniul medicinei dentare, deoarece prelucrarea si realizarea acestor coroane de zirconiu se face cu cea mai mare usurinta, computerizat, eliminand orice risc cu privire la eroarea umana. Alegerea zirconiului pare a fi o solutie potrivita, insa cel mai indicat atunci cand aveti nevoie de o coroana dentara este sa va consultati cu medicul stomatolog, astfel incat acesta sa va poata recomanda o solutie personalizata care sa va ofere confortul mult visat.

Cuvant cheie: coroane de zirconiu

Tag: avantaje coroane de zirconiu, medic stomatolog

Icon

Avantajele coroanelor de zirconiu? Nu stii ce tip de coroane sa alegi? Vino pentru o prima consultatie de specialitate gratuita si vom stabili impreuna planul de tratament si ceea ce ti se potriveste cel mai bine din punct de vedere dentar. Ne gasiti in Soseaua Panduri - 13 Septembrie, Nr 9, Bl P21, Sc 1, Ap 1, Sc 5, Bucuresti