• Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1,
  Ap. 1, Sector 5, Bucuresti

 • +4 0726439492

  agident80@gmail.com
 • Program

  Luni - Vineri: 10:00 la 19.00,
  Sambata: Cu programare.

 • Adresa

  Sos. Panduri, nr. 9, Bl. P21, Sc. 1, Ap. 1,
  Sector 5, Bucuresti

 • Telefon

  +4 0726439492

 • Email

  agident80@gmail.com

GRATUIT Primul consult
Vezi lista de preturi

Stomatologie Generala

Stomatologie generala

Elementele ce tin de stomatologie generala sunt variate si cuprind atat estetica, cat si functionalitatea corecta a cavitatii bucale. Pentru a urmari ambele aspecte ce tin de stomatologie generala, primul pas este reprezentant de consultatia stomatologica. Acest lucru inseamna ca un medic stomatolog va evalua starea generala de sanatate a cavitatii orale, identificand problemele care necesita a fi urmarite sau chiar rezolvate.

Stomatologie generala - ce implica aceasta?

In functie de diagnosticul stabilit in urma consultatiei, se pot realiza urmatoarele actiuni de stomatologie generala:

 • radiografii dentare pentru identificarea anumitor probleme
 • detartraj profesional pentru indepartarea placii bacteriene (tartru)
 • tratamente de albire profesionala a dintilor
 • aplicarea de fatete dentare
 • odontoterapie - plombarea dintilor cariati (prin curatare si umplere cu material a cavitatilor)
 • endodontie- cunoscuta si sub denumirea de scoatere sau omorare a nervului. In acest caz medicul stomatolog efectueaza o anestezie, apoi o curatare a zonei inflamate (pulpa dintelui) si in cele din urma va aplica o substanta speciala care va avea rolul de a omora nervul, astfel ca zona sa nu mai fie cauzatoare de durere.

De ce este importanta ramura ce tine de stomatologie generala?

Stomatologia generala este practic precursoare oricarei operatiuni de stomatologie, indeosebi chirurgiei dentare. Stomatologia generala trateaza, asa cum ii spune si numele, situatiile relativ incipiente denatura dentara, axandu-se foarte mult pe profilaxie si estetica.

Stomatologia generala poate de asemenea sa identifice probleme aparent nesemnificative sau ignorate, cum ar fi spre exemplu un dinte cariat sau tartrul, ori usoare demineralizare ale dintilor. Medicul stomatolog este practic cel care urmareste toti paramentrii estetici si functionali ai cavitatii orale, astfel incat in final, sa poata emite un diagnostic corect.

Ce presupune consultul de stomatologie generala?

Totul incepe de la vizita la medicul stomatolog care, daca va consulta pentru prima data, va intocmi o fisa medicala personala, in care isi va nota toate detaliile care tin de sanatatea dumneavoastra sau a membrilor familiei dumneavoastra. Antecedentele privind anumite boli, alergii, interventii chirurgicale anterioare, mentionarea situatiei in care pacienta este insarcinata sau alapteaza,toate aceste detalii, plus cele demografice, contribuie la formarea unui profil medical ce poate ghida medicul stomatolog sa aleaga cea mai buna solutie pentru dumneavoastra.

Urmatorul pas este consultatia propriu zisa, in care medicul stomatolog va evalua starea de sanatate a dintilor si a gingiilor si va verifica anumite probleme semnalate de catre pacient, uneori chiar motivul vizitei la medic. Recomandarea medicilor este ca vizita la stomatolog sa se faca cu recurenta, pe langa igiena orala zilnica, pentru a nu oferi problemelor dentare posibilitatea de a se agrava in timp. O problema de stomatologie dentara descoperita la timp se poate remedia cu o mai mare usurinta decat daca ulterior este nevoie de chirurgie pentru a repara dentitia stricata. In functie de diagnosticul stabilit, medicul stomatolog decide ce anume trebuie facut, iar de aici relatia medic- pacient incepe sa capete insemnatate, deoarece pacientul ii acorda intreaga incredere, pentru ca medicul sa faca tot ceea ce poate mai bine pentru a-i reda pacientului starea de sanatate orala necesara.

Stomatologie Generala